info-shqip.tk
  Cilet jan armiqt e shqipetarve
 
Vete fjala armik eshte nje fjale shume e konsumuar, sidomos gjate 50 vjeteve te regjimit komunist. Paranoja e gjysem e qellimshme per armiqte e jashtem, beri qe te harrojme, se prej varferise, ne po krijonim nje armik shumefish me te fuqishem se "armikun e jashtem", veten tone. Por nuk ja vlen te permendet, se bota ortodokse ne pergjithesi dhe ajo sllave ne vecanti jane armiq te vertete te vete egzistences tone. Prapa nuk ngelen greket dhe rumunet si pjese perberese e kesaj tabloje. 

Por jo vetem feja ortodokse por dhe ajo myslimane kur shfaqet ne forma radikale, bie automatikisht ne konflikt me qenien dhe mentalitetin tone. 

Ne kemi nevoje per fe, por ne duam nje fe te mirefillte. Qe te jemi realiste nuk ka fe te tille, feja jeton ne simboze me politiken, nacionalizmin, hegjemonine. 
Ata qe ju shplahet truri prej fese ose per ca perfitime meskine pranojne te kryejne sherbime te cdo lloji ndaj fese: ata jane armiqte tane me te medhenj, qofshin te huaj dhe sidomos vendas
 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=