info-shqip.tk
  Interneti ne vitin 2010.sipas numrave
 

Interneti në vitin 2010, sipas numrave.

E publikuar me daten 13 January, 2011 nga L.Krasniqi

Pingdom publikoi një statistikë interesante çfar kishte ndodhur në Internet për vitin 2010, duke u nisur nga e-mail mesazhet, e deri tek serverët, sa fotografi janë të ngarkuara në Flickr etj. E Pabesueshme është fakti se për një vit janë arritur numra të komunikimin dhe shpërndarjes të përmbajtjeve afërsish për 2 miliajardë përdorues të internetit.

Ja çfar thotë Pingdom:

 • 107 trilionë email mesazhe të dërguara në vitin 2010
 • 294 milijardë email mesazhe të dërguara në ditë
 • 1.8 milijardë email përdorues ka në botë
 • 480 milionë më shum përdorues se vitin e kaluar
 • 2.9 miljardë email profile
 • 89.1% nga gjith email mesazhet janë spam!
 • 262 milijardë email mesazhe “SPAM”, dërgohen për një dit
 • 25% nga gjith email profilet janë të korporatave

Ka gjithsej 255 milionë ueb faqe, 24.1 milionë më shum se vitin e kaluar.

 • Janë 88.8 milionë .COM domena
 • 13.2 milijonë .NET domena
 • 8.6 milijonë .ORG domena
 • 79.2 milijonë top-level domena të vendeve(.AL, .US, .UK, .IT …)

 • Gjithsej ka 152 milijonë blogje
 • 25 milijardë cicërima(twits) të dërguara në Twitter
 • 100 milijonë profile të reja në Twitter, krahasuar me vitin e kaluar.
 • 175 milijonë përdorues të rrjetit social, Twitter
 • 7.7 milijonë e ndiqin në Twitter @ladygaga, e cila është dhe personi më i ndjekur
 • 600 milijonë Facebook përdorues
 • 250 milijonë më shum përdorues në vitin 2010
 • 30 milijardë përmbajtje të shpërndara në Facebook, për 1 muaj
 • 70% nga Facebook përdoruesit janë jasht SHBA-së
 • 20 milijonë Facebook aplikacione instalohen çdo ditë

 • 2 miljardë video shikohen çdo ditë në Youtube.
 • 35 orë ngarkohen video në Youtube çdo minutë
 • 186 video mesatarisht të shikuara nga çdo përdorues(SHBA)
 • 2+ milijardë video të shikuara në Facebook.
 • 20 milijonë video të ngarkuara në Facebook çdo muaj
 • 5 milijardë fotografi janë të hostuara në Flickr
 • 3000+ fotografi ngarkohen në Flicrk çdo minutë
 • 130 milijonë fotografi ngarkohen në Flickr çdo muaj
 • 3+ milijardë fotografi ngarkohen në Facebook çdo muaj
 • 36 milijardë fotografi ngarkohen në Facebook çdo vitë.


 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=