info-shqip.tk
  Sistemi Windows
 
Kryesor Sistemit Windows kombinime 

    
* F1: Help 
    
* CTRL + ESC: Hap menunë Fillim 
    
* ALT + TAB: Switch midis programeve të hapur 
    
* ALT + F4: Quit program 
    
* SHIFT + DELETE: Delete item përgjithmonë 
    
* Windows Logo + L: Mbylle kompjuter (pa përdorur CTRL + ALT + DELETE) 


Shkarko Programin Windows kombinime 

    
* Ctrl + C: Copy 
    
* CTRL + X: Cut 
    
* Ctrl + V: Paste 
    
* Ctrl + Z: Undo 
    
* Ctrl + B: Bold 
    
* CTRL + U: Underline 
    
* Ctrl + I: Italic 


Klikoni Mouse / modifier kombinime tastierë Objekte për guaska 

    
* SHIFT + right click: Displays a shortcut menu Komandat permban alternative 
    
* SHIFT + click dyfishtë: shkon e komandës default alternative (pika e dytë më menune) 
    
* ALT + klikim të dyfishtë: Displays properties 
    
* SHIFT + DELETE: Deletes an item pa vendosur atė menjėherė nė Recycle Bin 


Tastierë i urdhëron pėrgjithshėm vetėm 

    
* F1: Ndihmë fillon Windows 
    
* F10: Activates menu bar options 
    
* Hap SHIFT + F10 shortcut njė Pamjeje menu pika të zgjedhura (kjo është e njëjtë si e drejtė-duke klikuar njė objekt 
    
* CTRL + ESC: Hap menunë Fillim (përdor tastet ARROW pėr tė zgjedhur njė objekt) 
    
* ESC ose CTRL + ESC: Selects Fillim buton (press Tab për të zgjedhur taskbar, ose Shtypni SHIFT + F10 Pamjeje njė context menu) 
    
* CTRL + SHIFT + ESC: Hap Windows Task Manager 
    
* ALT + DOWN ARROW: Hap njė drop-down list box 
    
* ALT + TAB: Switch to tjetër drejtimin e programit (prit poshtë kyç dhe pastaj Shtypni ALT Tab kyç pėr tė parė Detyrë e-switching window) 
    
* SHIFT: Shtypni dhe mbani poshtë SHIFT kyç jeni futur ndėrsa njė CD-ROM të anashkalojë automatike të drejtuar nga tipar 
    
* ALT + SPACE: Shfaq dritare kryesor Sistemi menu (nga Sistemi menu, ju mund të rivendosur, veprim, resize, minimizuar, maksimizuar, ose mbyllni dritaren) 
    
* ALT + - (ALT + vizë ndarëse): Shfaq Multiple Document Interface (MDI) dritare e fëmijës menu Sistemi (nga Dritarja e fëmijës MDI menu e Sistemi, ju mund të rivendosur, veprim, resize, minimizuar, maksimizuar, apo mbyllur dritaren e fëmijës) 
    
* CTRL + TAB: Switch to dritare fëmijë tjetër tė njė Multiple Document Interface (MDI) programit 
    
* ALT + letėr nënvizuar në menu: Hap menu 
    
* ALT + F4: Mbyll dritaren aktuale 
    
Dritare * Ctrl + F4: Mbyll aktual Multiple Document Interface (MDI) 
    
* ALT + F6: Kalo midis dritareve të shumta në programin e njëjtë (për shembull, kur Notepad-in shfaqet Gjej dialog box, ALT + F6 ndryshon midis Gjej kuti dialogu dhe dritaren kryesore Notepad) 


Objekteve dosje Shell dhe tė pėrgjithshme / Windows Explorer shkurtesat 
Për një objekt të zgjedhur: 

    
* F2: Rename objekt 
    
* F3 Listo të gjitha Dosjet 
    
* CTRL + X: Cut 
    
* Ctrl + C: Copy 
    
* Ctrl + V: Paste 
    
* SHIFT + DELETE: Delete përzgjedhjen menjėherė, pa lëvizur pika për Recycle Bin 
    
* ALT + ENTER: Hap pronave për objektin e zgjedhur 

Për të kopjuar njė skedë 
Shtypni dhe mbani poshtë kyç CTRL ndėrsa ju skedar tek drag njė dosje tjetër. 
Për të krijuar një shkurtore 
Shtypni dhe mbani poshtë CTRL + SHIFT jeni terhiq ndėrsa njė fotografi ose tek desktop njė dosje. 
Kthehu në krye 
Pėrgjithshme Dosje / kontroll shkurtore 

    
* F4: Selects Shko ne dosje tė njė kuti ndryshme lëviz dhe Shenimet në kutinë poshtë (toolbar nėse ėshtė aktive nė Windows Explorer) 
    
* F5: Refreshes dritaren aktuale. 
    
* F6: midis lëviz panes në Windows Explorer 
    
* Ctrl + G: Hap Go To mjet Folder (në Windows 95 Windows Explorer only) 
    
* Ctrl + Z: Undo komandën e fundit 
    
* Ctrl + A: Zgjidh të gjitha sendet në dritaren aktuale 
    
* Backspace: Switch to dosje prind 
    
* SHIFT + click + butoni Mbyll: Dosjet Për, afėr dosjen aktuale plus prind të gjitha Dosjet 


Windows Explorer pemë e kontrollit 

    
* Tastiera numerike *: zgjeron gjithēka nën zgjedhjen e tanishme 
    
* Tastiera numerike +: zgjeron zgjedhjen e tanishme 
    
* Tastiera numerike -: shembë zgjedhjen aktuale. 
    
* RIGHT ARROW: zgjeron zgjedhjen e tanishme në qoftë se nuk është zgjeruar, përndryshe shkon për fëmijën e parë 
    
* LEFT ARROW: shembë zgjedhja aktuale nėse ėshtė e zgjeruar, përndryshe shkon tek prind 


Kontroll Prona 

    
* Ctrl + Tab / CTRL + SHIFT + TAB: lëviz përmes tabs pronës 


Shortcuts Accessibility 

    
* Shtypni SHIFT pesë herė: Toggles StickyKeys në dhe jashtë 
    
Sekonda * Shtypni dhe mbani poshtë kyç drejtė SHIFT për kokë: Toggles FilterKeys në dhe jashtë 
    
* Shtypni dhe mbani poshtë kyç për NUM LOCK pesë seconds: Toggles ToggleKeys në dhe jashtë 
    
* Left ALT + left SHIFT + NUM LOCK: Toggles MouseKeys dhe në jashtë 
    
* Left ALT + left SHIFT + PRINT SCREEN: Toggles Kontrast të lartë dhe në jashtë 


Microsoft Natural Keyboard çelësat 

    
* Windows Logo: menu Fillim 
    
* Windows Logo + R: Vrapimi Dritarja 
    
* Windows Logo + M: Minimize gjithe 
    
* SHIFT + Windows Logo + M: Undo gjithe minimizuar 
    
* Windows Logo + F1: Ndihmë 
    
* Windows Logo + E: Windows Explorer 
    
* Windows Logo + F: Gjeni fotografi apo Dosjet 
    
* Windows Logo + D: minimizon të gjitha dritaret e hapura dhe tregon desktop 
    
* CTRL + Windows Logo + F: kompjuter Gjeni 
    
* CTRL + Windows Logo + TAB: fokus lëviz nga Start, toolbar për fillojnë shpejtë, pėr tė system tray (DREJTA përdorni ARROW LEFT ARROW apo për të lëvizur të përqëndrohet në pikat më toolbar fillojnë shpejtë tabaka dhe sistemit) 
    
* Windows Logo + TAB: Cikli përmes taskbar buttons 
    
* Windows Logo + Pushim: Sistemi Prona Dritarja 
    
* Kryesore Application: Displays a menu item shkurtore për të zgjedhur 


IntelliType Microsoft Natural Keyboard me softuer të instaluar 

    
* Windows Logo + L: Log off Windows 
    
* Windows Logo + P: Fillon Print Manager 
    
* Windows Logo + C: Hap Control Panel 
    
* Windows Logo + V: Fillon mbajtësi i përkohshëm 
    
* Windows Logo + K: Hap Keyboard Properties Dritarja 
    
* Windows Logo + I: Hap Mouse Properties Dritarja 
    
* Windows Logo + P: Fillon Accessibility Options (nėse instaluar) 
    
* Windows Logo + SPACEBAR: Shfaq listën e çelësat Microsoft shkurtore IntelliType 
    
* Windows Logo + S: Toggles CAPS LOCK në dhe jashtë 


Tastierë komandon Dialog box 

    
* TAB: tjetër kontroll tek lëviz në kutinë e dialogut 
    
* SHIFT + TAB: e lëviz tek kontrollin i mëparshëm në kutinë e dialogut 
    
* SPACEBAR: Nėse e kontrollit aktual është një buton, buton kjo Klikime. Nėse Kontrolli i tanishëm ėshtė njė kuti kontrolloni, kjo toggles kuti kontrolloni. Nėse Kontrolli i tanishëm ėshtė njė opsion, kjo përzgjedh opsion. 
    
* SHËNO: ekuivalent të klikoni butonin e zgjedhur (me butonin skicë) 
    
* ESC: ekuivalent të klikuar butonin Anulo 
    
* ALT + nënvizuar në letër pikën dialog box: Dėrgo nė përkatës pika
    *info-shqip.tk  --> webfaqe elektrike dj_vaL1@live.com
 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=